I reflektionens mest gynnsamma miljö, mjukisbyxor och halvfabrikat till fiskpinnar, så kan jag inte låta bli att fundera över terminen som har gått och den utgående årgång som nu lämnar Medieteknik. Ni är den första grupp studenter som jag, i min roll som lärare, har fått chansen att följa under tre hela år och därmed fått lära känna mycket väl. Det gör mig stolt och glad över att ni har gjort så pass bra ifrån er som ni har. Även lite avundsjuk, tänk om jag hade gjort lika bra ifrån mig som ni! Eller fått tillhöra den gemenskap som ni, i mitt tycke, har haft. Det är även ett bevis på att vår kvalitet på utbildning hela tiden förbättras. Med detta sagt bör ni ha en blick kvar i backspegeln för nästa år då jävlar…

På diplomhögtiden nämnde Henriette att det finns ett visst vemod i att låta er lämna oss, jag kan bara instämma. För vi har haft väldigt kul och jag talar nog för oss alla när jag säger att vi har lärt oss lika mycket av er som ni har av oss. Lika ledsen över att ni lämnar oss lika glad är jag att ni äntligen får komma ut och känna på livet som hårt arbetande, ansvarstagande, kreativa, självgående och presterande arbetstagare. För detta är vad branschen kräver, varken mer eller mindre. För vissa är det en omställning, ett mindre trevligt uppvaknande medan vissa av er kommer se det som en lättnad att äntligen få prestera i ”verkligheten”. Hur ni än känner och hur ni än väljer att tackla er nya roll så är ni, oavsett vad ni tror, väl förberedda på den vandring som ni nu kommer åta er.

Som jag sa till några av er så finns det fallgropar som ni kan undvika, men vissa kommer ni också att traska rakt i. Ta det inte så hårt, det finns alltid fler misstag att göra.

Vi vill uppmuntra er att ha nära och god kontakt med oss. Trots att ni har lämnat studierna bakom er så finns vi här för er. Goda råd är dyra men våra är gratis, nästan. Som betalning kommer ni få ställa upp på undersökningar och gästföreläsningar. Ni är också vår produkt, ni är det vi levererar. Gör oss stolta och berätta för andra vart ni härstammar ifrån. Sprid namnet Medieteknik och berätta vad vi gör och vad vi kan. Era ord är vår marknadsföring och en stor del av våra studenter kommer till oss på rekommendationer. Med det sagt ska ni inte ljuga eller överdriva. Säg vad ni tycker och ge en rättvis och nyanserad bild av vad det innebär att vara en student på Medieteknik.

Innan jag avslutar detta smått överdramatiska och nostalgiska kärleksbrev vill jag ge er några riktlinjer som jag personligen värdesätter; jobba hårt men ta inte skit, le och var snälla mot er själva och andra, men framförallt se till att ha kul så kommer allt att ordna sig.

Tack för mig och tack för den här tiden
/Johannes

Vill ni se mer av MAZE Media? Följ oss:

# # #

6 June, 2013

Leave a Reply

Top