Förra helgen gick årets 48H av stapeln – Sveriges största reklamtävling för och av studenter. Tävlingsdeltagarna är studenter från utvalda kommunikationsutbildningar, som delas in i lag om tre personer – en strateg, en copywriter och en art director. Tävlingen går ut på att de tillsammans ska utforma en annons för en ideell organisation. Organisationen är hemlig fram tills tävlingens första dag, när deltagarnas briefas. Efter briefsläppet släpps lagen lösa för att under 48 timmar arbeta fram sitt annonsförslag tillsammans. Alex Moberg, Alice Hedin, Fanny von Homeyer och Jasmine Johansson är fyra studenter som alla läser andra året av Produktionsledare: Media och som samtliga deltog i årets 48H. Medieteknik beslöt sig för att prata lite med dem om deras upplevelser!

Först och främst, varför anmälde ni er till 48H?

Alex: Jag anmälde mig till 48h främst för spänningen skull. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare och ville pröva på hur det skulle vara att vara copywriter för ett par dagar. Sen även för att träffa nya människor och lära sig hur arbetsprocessen går till.
Jasmine: Jag ställde upp mycket för utmaningen, att se vad man egentligen kan. Vilket visade sig vara mer än jag trott från början! Jag blev väldigt sugen på tävlingen efter de som var med förra året kom och pratade med oss i klassen om hur roligt de hade haft!
Fanny: Jag ville ställa upp i 48h för att det verkade vara så otroligt kul samt för att få chansen att få sätta sina kunskaper på prov och se vad man verkligen kan.
Alice: Jag ville vara med för att jag hört om tävlingen för länge sedan, innan jag gick på Malmö Högskola och var sugen på att var med men kände då att jag inte pluggade en utbildning som ”platsade i tävlingen”. Nu när jag hade chansen att vara med kunde jag inte motstå! Jag ville även utmana mig själv som AD och se hur det kändes att vara med och tävla.

Uppfyllde tävlingen era förväntningar? Var det roligt? Lärorikt?

Alex: Tävlingen överträffade mina förväntningar, eftersom jag inte riktigt visste vad jag förväntade mig. Det var roligt, givande och lärorikt, vilket jag egentligen hade förväntat mig, men trots det än bättre. Sen var det så mycket som hände runt om kring som kanske romantiserade det hela ännu mer. Det är mycket som hinns med under 48h. Den största utmaningen för oss var nog att komma fram till vilket budskap vi ville förmedla och vart vi ville träffa med det. När det väl var klart gick allt som smort!
Jasmine: Ja, tävlingen upp fyllde mina förväntningar skulle jag nog säga. Hade något större förhoppningar på festen efter, men i allmänhet kändes nästan hela tävlingen som en fest!
Fanny: Det var väldigt kul att vara med och det känns som en bra erfarenhet att ha med sig. Väldigt spännande att få jobba under tidspress och att gå in i rollen som strateg. Det var även inspirerande att få se alla bidrag, att man kunde lösa uppgiften på så många olika sätt.
Alice: Ja, verkligen! Det var hur kul som helst och givande! Jag kände att jag lärde mig mycket och fick tre nya vänner! Tävlingen är så bra anordnad och som tävlande blir man otroligt bra bemött med goodiebags och en peppande känsla!

Kan ni rekommendera andra studenter att delta nästa år?

Alex: Jag rekommenderar alla som får möjligheten att vara med!
Jasmine: Ja! Tveka inte. Bara gör det. Det blir en riktig erfarenhet och framförallt en sjukt rolig grej.
Fanny: Jag kan absolut rekommendera andra att vara med, det var en rolig upplevelse!
Alice: Absolut, alla borde vara med! Man växer som person, har otroligt roligt och får nya vänner!

Sist men inte minst, hur gick det för er?

Alex: Jag är otroligt nöjd och stolt över vad både vad vi som grupp skapade och min individuella prestation i det hela.
Fanny: Jag är väldigt nöjd med resultatet. Vi hade många olika idéer på gång men när vi väl valde så kände hela gruppen att det var rätt.
Jasmine: Supernöjd är jag! Ser fortfarande vårt bidrag som en vinnande annons!
Alice: Jag är nöjd med resultatet men också taggad på att vara med nästa år och skapa ett ännu bättre resultat!

Medieteknik tycker att det låter som om deltagarna haft en fantastiskt rolig och lärorik helg och hoppas att många andra studenter vill vara med nästa år!

Besök 48H här!

 

10 April, 2015

Leave a Reply

Top