Petra Juhlin går Produktionsledare: Media och läser just nu Praktisk Film samtidigt som hon skriver sitt examensarbete. När hon skulle välja kurser under andra året på utbildningen valde hon att bejaka sin praktiska sida och sitt intresse för film-, tv- och radioproduktion. Utöver Praktisk Film har hon läst Grundläggande Radioproduktion, Rörlig Bild, samt haft sin praktik på SVT.

Vilka kurser valde du och varför?
Jag har, utöver de kurser som är obligatoriska, läst Rörlig Bild, Grundläggande Radioproduktion och just nu Praktisk Film. Jag är mer praktisk av mig och har under de här tre åren fått upp ett större intresse för film-, tv- och radioproduktion. Därför valde jag dels att läsa dessa kurser istället för att ta en dubbel kanditatexamen.

Hur såg ditt upplägg ut?
Jag valde att läsa Grafisk Affärsverksamhet på våren istället för på hösten för att få 30 högskolepoäng fria till hösten, eftersom det finns mer valbara kurser att välja på då. Den hösten valde jag Grundläggande Radioproduktion vilket var superkul. Där fick vi arbeta mestadels själva med att skapa olika slags reportage eller liknande. Det var mycket eget arbete, en väldigt givande kurs för mig. I våras hade jag min praktik på SVT och fick där användning för mina produktionskunskaper och fick även lära mig en hel del om arbetet bakom kulisserna. Jag har dessutom fått möjligheten att arbeta på några kortfilmer och ville därefter utveckla mitt eget skapande och därför läser jag just nu Praktisk Film.

Tycker du att kurserna kompletterat varandra bra? Kompletterar de din examen i medieteknik?
Dessa kurser kompletterar varandra bra för mig i alla fall, precis som många av kurserna inom medieteknik så får man lära sig lite inom varje område och får en insikt i hur de fungerar. Eftersom vi både i Grundläggande Radioproduktion och nu i Praktisk Film får göra allting själva så lär man sig grunderna väldigt bra. Jag anser att det är bra att lära sig lite om mycket för att senare kunna utveckla de kunskaperna när man testat sig fram och vet vad man vill. Att kunna arbeta sig uppåt och utveckla nya kunskaper och mål under sitt arbete.

För att läsa mer om kurserna, klicka på länkarna här nedan:

Praktisk Filmkurs I

Medieproduktion: Rörlig bild

Grundläggande radioproduktion

 

Vill ni se mer av MAZE Media? Följ oss:

# # # # # # #

14 October, 2013

Leave a Reply

Top