[columns count=”2″]

Hej, vem är du?

Hej! Jonna Åkesson heter jag, studerar andra året på Produktionsledare: Media och har dans som passion.

Du arbetar på Eurovision som Backstage Assistent, vad innebär det?

Jag är värd och tar hand artisterna backstage. Ser till att de är på rätt plats vid rätt tidpunkt, som hår, makeup, soundcheck, etc. Ordnar även om de behöver vatten eller liknande och följer dem till stora scenen. Det är mycket saker att hålla reda på men man får bra kontakt med de länder som man blivit tilldelad, så det är väldigt roligt!

Vad är det bästa med arbetet?

Det är superkul, dagarna går fort trots att det ofta är långa arbetspass, från t.ex. 12:30 till 23:30. Sen är det ett riktigt härligt gäng som arbetar där, vilket drar upp stämningen.

Hur fick du ett så pass roligt arbete?

En vän till mig har arbetat med melodifestivalen och andra event i flera år. När han nu behövde några backstage-assistenter så ringde han mig. Och ett sådant erbjudande är inget man säger nej till.

Ska du arbeta under finalen?

Ja! Det ska bli väldigt kul att vara med under det sista. Det är lite det jag jobbat mot hela tiden. Sen är det den stora efterfesten på Slagthuset som gäller efteråt!

Kul! Vem hoppas du helst springa in i under festligheterna?

Oj, hm, jag vet faktiskt inte. Har sprungit på en hel del redan, men när det inte är några tider att passa så kanske man hinner prata lite mer med alla.

Vilket bidrag vinner finalen på lördag?

Jag har några favoriter, vilket delvis kan bero på att jag fått bäst kontakt med de länderna. Men Danmark är bra. Irland med, men det beror mycket på dansen.

  

Förutom arbete på Eurovision så har jag hört att du praktiserar på en byrå också? Berätta lite mer…

Jag praktiserar på Rakvision och på Raktpå. Det är två företag som jobbar mycket tillsammans och sitter i samma lokaler. Själva produktionen består mest av trycksaker men allt annat som film, foto etc. finns också med. Det är även väldigt härlig stämning, så jag trivs jättebra!

…och hur fick du den praktikplatsen?

Kontakter, igen. Fick gå på intervju och den gick bra sen var det bara att köra igång.

Vad är det bästa med arbetet och vad är dina uppgifter?

Det bästa och roligaste är att det känns som allt går framåt och man får äntligen använda de kunskaper som man samlat på sig under skoltiden. När det kommer till arbetsuppgifter så har jag idag (torsdag) t.ex. lagt till undersidor ”om oss/kontakt” på en kunds webbplats. Men uppgifterna varierar och jag har bl.a. gjort interaktiva PDFer och varit med vid en photo shoot.

Har du några tips till andra som söker praktik?

Mycket händer genom kontakter, så det är bra att komma ut och synas. Sen är det bara att våga fråga. Det gäller även när man kommer ut på praktikplatsen för det är alltid en del som är svårt i början, då är det viktigt att våga fråga.

Du har två praktikplatser samtidigt som du läser andra kurser på heltid och håller på en hel del med dans. Hur hinner du med allt?

Just nu är det hektiskt, men allt är, och har varit roligt, så då går det bra. Men på söndag blir det första lediga dagen på 3 veckor och det kommer att bli riktigt skönt!

Kaffe i alla ära, men nu när sommaren har gjort sitt intåg och Eurovisionsfinalen skymtar bakom hörnet kommer de ädlare dryckerna fram. Vad finner vi i ditt glas under lördagen?

Det blir Resorb på morgonen, saft och vatten backstage under dagen. Sen inleds kvällen och efterfesten med en välförtjänt öl.

[/columns]

Vill ni se mer av MAZE Media? Följ oss:

# # # # # # # # #

17 May, 2013

Leave a Reply

Top