Hej, vem är du?

Jag är Viktor Höber, bor på Möllan, har bra skäggväxt och gillar musik. Läser även andra året på utbildningen Produktionsledare: Media.

Du praktiserar på Venture Cup, vad är det för något och vad gör du där?

Venture Cup är en typ av idétävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och slutligen starta företag. Tävlingen är öppen för alla och man tävlar först i en regional deltävling för att slutligen komma till den nationella finalen. Det är där jag kommer in i bilden som projektkoordinator för Sverigefinalen som hålls i Malmö i år.

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

Det är rätt skiftande uppgifter med mycket eget ansvar. Men det mesta kretsar kring planerings- och researcharbete.

Hur fick du din praktikplats?

Det var en lärare som skickade ut mejl om att Venture Cup sökte en praktikant. Jag svarade direkt, fick gå på intervju och resten är historia…

Tips till oss andra som söker praktik?

Ta alla chanser ni får och ha grundinställningen att ni faktiskt kan tillföra något som företaget har nytta av. Var inte heller blyg utan våga ta för dig för att visa att du kan bidra. Om det är något som du inte kan fullt ut från början är det bara att fråga!

Kaffe är alltid gott på jobbet, hur smakar det på Venture Cup?

Det är faktiskt riktigt gott! En helt ny espressomaskin gör jobbet, på ekologiska bönor dessutom. Sumpen blir till bra växtnäring!

 

Vill ni se mer av MAZE Media? Följ oss:

# # # # # # # #

8 April, 2013

Leave a Reply

Top