Hej, vem är du?
Hej, Anna heter jag. Jag går tredje året produktionsledare- media.

Du har redan haft din praktik va? Berätta lite mer.
Ja, jag hade praktik nu i höstas (2012) på kommunikationsbyrån The Fan Club.

.. och hur fick du den då?
Jag sökte själv min praktikplats. Under mitt första år på utbildningen var jag och intervjuade en av produktionsledarna där. Redan då kände jag att det var ett potentiellt företag att göra min praktik på.

Vad var det bästa under din praktik och vad var dina uppgifter?
Det bästa med praktiken var att se hur verkligheten ser ut. Man lär sig inte allting genom att sitta i skolbänken och läsa böcker. Det var nyttigt att se hur processer och rutiner går till. Jag har varit byråvärd och assisterade produktionsledare Jag har fått göra många olika saker. Hjälpt till vid projekt, inhandlat “rekvisita” till exempelvis fotografering, gjort research. I vissa projekt var jag mer involverad än i andra. Sen såg jag till att det såg rent och snyggt ut på byrån, köpte in sådant som behövdes. kaffe och te till exempel.

En massa låter det som. Men några tips till andra praktiksugna då?
Ha praktik! Våga ta kontakt med företag. Kontakta företaget som du skulle vilja arbeta på eller kontakta företaget som du länge har varit nyfiken på.

Sen var det ju det där med kaffet, kokat mycket?
Jag har fått koka kaffe på min praktik men alla hjälptes ju åt att trycka på knappen så att säga. Vi hade en shyst Moccamaster och körde med Zoega, ritkigt bra! Det blev en hel del kannor eftersom jag själv dricker mer än vad som är både nödvändigt och hälsosamt.

Foto: Alena Sucher

 

Vill ni se mer av MAZE Media? Följ oss:

# # # # # # # #

10 May, 2013

Leave a Reply

Top